Press

Δείτε παρακάτω τα δελτία τύπου για τις εκθέσεις
SYSKEVASIA + Printing Show, Retail Pack, PLASTICA, CHEM, ECOLINK.

Με την Syskevasia 2022 να γνωρίζει άνευ προηγουμένου επιτυχία με τη συμμετοχή 370 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 19.000 δόθηκε για άλλη μια φορά δυναμικό μήνυμα για τη βαρύνουσα σημασία του κλάδου της συσκευασίας.

Έχουμε λοιπόν την ιδιαίτερη χαρά να σας ανακοινώνουμε την διεξαγωγή των εμπορικών Εκθέσεων Syskevasia ’24 – 18η Διεθνής Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων & Logistics και Retail Pack ’24 – 1η Έκθεση Συσκευασιών Χονδρικής Λιανικού Εμπορίου στο Athens Metropolitan Expo στις 31 Οκτωβρίου-3 Νοεμβρίου 2024 στο Athens Metropolitan Expo.

Syskevasia

H πολυαναμενόμενη & καθιερωμένη 18η Syskevasia είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους εκατοντάδες εκθέτες και χιλιάδες επισκέπτες της και να αποτελέσει για μια ακόμα φορά το επίκεντρο εξελίξεων, καινοτομιών & networking κατά την διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της!

Printing Show

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, το Printing Show θα δώσει το παρόν στην αίθουσα 2 στα πλαίσια της Syskevasia, συνιστώντας μια εξαιρετική ευκαιρία για την παρουσίαση των Γραφικών Τεχνών & Εκτυπώσεων. Στα πρότυπα προηγούμενων διοργανώσεων μας έχουμε δημιουργήσει ένα ειδικά διαμορφωμένο τμήμα με σκοπό την αποτελεσματικότερη προβολή προϊόντων, υπηρεσιών και καινοτόμων λύσεων για τους τομείς των εκτυπώσεων, γραφικών τεχνών, επιγραφοποιίας, προβολής και επικοινωνίας.

Retail Pack

Για πρώτη φορά παράλληλα με τη SYSKEVASIA θα πραγματοποιηθεί σε ξεχωριστή αίθουσα η Retail Pack. Στόχος της είναι να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την βιομηχανία της συσκευασίας να συναντήσει τον μεγάλο κλάδο του λιανικού εμπορίου. Συμμετέχοντες θα είναι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή & εμπορία συσκευασιών & εξοπλισμού χονδρικής λιανικού εμπορίου καθώς και πάροχοι υπηρεσιών για το Retail Technology & E-Commerce.

Κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων, στην συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo, θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως ημερίδες, workshops και ομιλίες από επιστημονικούς φορείς, συλλόγους, ομοσπονδίες, καθώς και εκπροσώπους των εκθετών, του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κλάδου. Επιφανείς επαγγελματίες και εξειδικευμένοι εκπρόσωποι φορέων θα ενισχύσουν δυναμικά τη συμμετοχή των εταιρειών και θα υποστηρίξουν το εκθεσιακό γεγονός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρωθήκαν οι Εκθέσεις Syskevasia22 (17η Διεθνής Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων και Logistics), Plastica22 (11η Διεθνής Έκθεση Πλαστικών, Μηχανημάτων, Καλουπιών & Ανακύκλωσης) και Chem22 (11η Έκθεση Χημικών, Εξοπλισμού & Ποιοτικού Ελέγχου) που πραγματοποιήθηκαν στο Athens Metropolitan Expo.

Μετά από 4 χρόνια οι Εκθέσεις μας επέστρεψαν πιο δυναμικές, πιο ανανεωμένες με νέες συμμετοχές, καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες. Τόσο οι συμμετοχές ήταν αυξημένες με 370 εταιρείες να προβάλλονται από Ελλάδα και εξωτερικό όσο και οι επισκέπτες περίπου στους 19.000 οι οποίοι έδωσαν δυναμικό παρών και συνέβαλαν τα μέγιστα στην άρτια οργάνωση των Εκθέσεων θέτοντας τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

Με το 90% και παραπάνω των εκθετών μας να δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή τους και να έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την επόμενη διοργάνωση, δείξανε ότι οι Εκθέσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και το ενδιαφέρον είναι αρκετά υψηλό.

Ταυτόχρονα με τις Εκθέσεις μας, για ακόμη μία φορά φιλοξενήσαμε εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες από εκθέτες αλλά και από φορείς & οργανισμούς οι οποίοι στήριξαν τις εκθέσεις και ήταν αρωγοί όχι μόνο στην επιτυχία των εκθέσεων αλλά συνείσφεραν και στην περαιτέρω προβολή τους.

Η διαφήμιση και η προβολή των Εκθέσεων ήταν αυξημένη σε όλα τα μέσα (tv +radio) όπως επίσης και στα social media (facebook, Instagram, linkedin, youtube) και για πρώτη φορά υλοποιήθηκε μέσω google ads μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια η οποία είχε τεράστιο ενδιαφέρον.

Ευχαριστούμε όσους στήριξαν αυτή την προσπάθεια και μας τίμησαν με την παρουσία τους και ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε το 2024!

H Εταιρεία μας, Οργανωτές Εκθέσεων εδώ και 35 χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως οι Εκθέσεις μας είναι και πάλι εδώ, ενεργές, ασφαλείς και έτοιμες να εξυπηρετήσουν και να ενώσουν εκθέτες & επισκέπτες αποτελώντας για μία ακόμα φορά το κομβικό και ουσιαστικό σημείο συνάντησης, εμπορικών συναλλαγών, προβολής & διαφήμισης των συμμετεχόντων.

Με το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των εκθέσεων, η εταιρεία μας με τον νέο διακριτικό τίτλο PL Events (πρώην 3ΕΚ), ξεκινάει, ετοιμάζεται και επιστρέφει δυναμικά στην διοργάνωση των επόμενων εκθέσεων οι οποίες είναι οι εξής:

Syskevasia: 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2022

Chem/Ecolink & Plastica: 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2022

Θα λάβουν χώρα στο Athens Metropolitan Expo στο Αεροδρόμιο, το πιο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο της χώρας μας, το οποίο έχει λάβει και την πιστοποίηση “Covid-Shield” εφαρμόζοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής απέναντι στον Covid-19.

Η προετοιμασία για το μεγάλο αυτό εκθεσιακό γεγονός έχει αρχίσει και ήδη το ενδιαφέρον είναι αρκετά υψηλό καθώς 200 και πλέον εταιρείες έχουν δηλώσει την συμμετοχή τους και αναμένουμε ακόμα περισσότερες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ταυτόχρονα με τις εκθέσεις μας, ως είθισται, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια από τους φορείς και υποστηρικτές των εκθέσεων αλλά και από τους ενδιαφερόμενους εκθέτες σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Τέλος, σας ευχαριστούμε όλους θερμά εκθέτες, επισκέπτες & κλαδικά μέσα ενημέρωσης για την στήριξη, το ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη σας που μας δείχνετε και αναμένουμε να σας δούμε όλους δια ζώσης!

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων μας, σας ενημερώνουμε ότι οι εκθέσεις Syskevasia, Plastica & Chem/Ecolink μεταφέρονται τον Μάιο του 2021 στο Athens Metropolitan Expo.

H εταιρεία 3EK, με 35 χρόνια επιτυχίας στην διοργάνωση εμπορικών εκθέσεων, θέτει ως προτεραιότητα την εμπορική δραστηριότητα των εκθετών & την βέλτιστη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. 

Με σύνθημά μας την Επανεκκίνηση – Restart και με σεβασμό στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πελατών μας για μεταφορά των εκθέσεων, σας ανακοινώνουμε τις παρακάτω ημερομηνίες:

 • Η Συσκευασία στα καλύτερά της – Syskevasia 21: 17Η Διεθνής Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων & Logistics | Halls 2 & 3
 • Ειδική Ενότητα Printing: Παρουσίαση Συναφών Γραφικών Τεχνών & Εκτυπώσεων | Hall 2
 • Προηγμένη Τεχνολογία – Plastica 21: 11Η Διεθνής Έκθεση Πλαστικών, Μηχανημάτων, Καλουπιών & Ανακύκλωσης | Hall 4

 • Έρευνα και Ανάπτυξη – Chem 21: 11Η Έκθεση Χημικών, Εξοπλισμού & Ποιοτικού Ελέγχου EcoLink 21: Έκθεση Επεξεργασίας Νερού & Αποβλήτων | Hall 1
 • Ειδική Ενότητα Θεμέλιο Ιατρικής – HealthLab: Παρουσίαση Εργαστηριακού Εξοπλισμού, Τεχνολογίας Υγείας & Βιοεπιστημών  | Hall 1

Προφίλ Εκθέσεων – Ειδικές Ενότητες & Παράλληλες Εκδηλώσεις

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό μας, σας ενημερώνουμε ότι το 70% της εκθεσιακής επιφάνειας έχει καλυφθεί για τις νέες ημερομηνίες.

Οι εκθέσεις που αποτελούν θεσμό για τους κλάδους της συσκευασίας, των πλαστικών, της χημείας και του περιβάλλοντος  αναμένεται να έχουν μεγάλο αριθμό εκθετών και να προσελκύσουν αρκετούς  εμπορικούς επισκέπτες από Ελλάδα και Εξωτερικό,  καλύπτοντας και τις 4 Αίθουσες του Metropolitan Expo.

Για πρώτη φορά εμβόλιμα στην αίθουσα 2 της Syskevasia θα διεξαχθεί η ειδική ενότητα Printing  – Παρουσίαση Συναφών Γραφικών Τεχνών & Εκτυπώσεων. Έχουμε οργανώσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σκοπό οι εταιρείες να προβάλουν προϊόντα, υπηρεσίες και βέλτιστες λύσεις για τον χώρο των εκτυπώσεων, γραφικών τεχνών, επιγραφής, προβολής και επικοινωνίας.

Εμβόλιμα στην έκθεση Chem/Ecolink στην αίθουσα 1, πραγματοποιούμε την ειδική ενότητα Health Lab για 2η φορά ώστε να δώσουμε την ευκαιρία συμμετοχής σε εταιρείες εργαστηριακού  εξοπλισμού, τεχνολογίας υγείας και βιοεπιστημών.

Κατά τη διάρκεια των Εκθέσεων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια, ημερίδες, ομιλίες από επιστημονικούς φορείς, συλλόγους, ομοσπονδίες  και εκπροσώπους του επιχειρηματικού και βιομηχανικού κλάδου. Καταξιωμένοι επαγγελματίες και εξειδικευμένοι εκπρόσωποι φορέων θα δώσουν δυναμικά το παρών στηρίζοντας τις συμμετέχουσες εταιρείες.

Στον ίδιο εκθεσιακό χώρο, σε διαφορετικές αίθουσες οι εκθέτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με ενδιαφερόμενους πελάτες, να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες.

Οι Εκθέσεις μας έχουν γίνει συνώνυμο της επιτυχίας, καθώς οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ανέπτυξαν το πελατολόγιό τους και εξέλιξαν τα προϊόντα τους. Τον Οκτώβριο του 2018 στις Εκθέσεις Syskevasia & Plastica, που έγιναν στο Athens Metropolitan Expo,  συμμετείχαν 330 εκθέτες από Ελλάδα και Εξωτερικό, ενώ καταγράψαμε 17.000 εμπορικούς επισκέπτες. Στις Chem/Ecolink/Health Lab, το 2017, συμμετείχαν 70 εταιρείες και 3000 εμπορικοί και επιστημονικοί επισκέπτες.

Η Έκθεση Syskevasia διακρίθηκε ως μία από τις Top Industry Impact Exhibition στα Exhibition Marketing Awards 2020, αφού εδώ και 32 χρόνια καταφέρνει να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων εκθετών και επισκεπτών τόσο από την Ελλάδα,  όσο και από το εξωτερικό.


Εκδήλωση Ενδιαφέροντος – Πληροφορίες

Λόγω των κρατήσεων – επιβεβαιώσεων, όποια εταιρεία ενδιαφέρεται να συμμετάσχει μπορεί να επικοινωνήσει και ο αρμόδιος συνεργάτης θα σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα και την διαθεσιμότητα.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε έκθεση ξεχωριστά:

Για την Έκθεση Syskevasia στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικά:

 • Μετά τις άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις των Εκθέσεων Syskevasia 18 και Plastica 18 που έλαβαν χώρα στο Athens Metropolitan Expo τον Οκτώβριο του 2018 και προσέλκυσαν το ενδιαφέρον 330 εκθετών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και των 17.000 εμπορικών επισκεπτών αντιστοίχως σας ανακοινώνουμε ότι στις 21 – 24 Μαΐου του 2021 στον ίδιο εκθεσιακό χώρο αλλά σε ξεχωριστές αίθουσες θα πραγματοποιηθούν οι εξής Εκθέσεις:
  1. Syskevasia 2021, 17η Διεθνής Έκθεση Συσκευασιών, Μηχανημάτων, Εκτυπώσεων και Logistics
  2. Plastica 2021, 11η Διεθνής Έκθεση Πλαστικών, Μηχανημάτων, Καλουπιών και Ανακύκλωσης, καθώς και η
  3. Chem 2021, 11η Έκθεση Χημικών, Εξοπλισμού & Ποιοτικού Ελέγχου + EcoLink20 Επεξεργασία Νερού & Αποβλήτων, και Health Lab, ειδική ενότητα Εργαστηριακού Εξοπλισμού, οι οποίες όμως θα διεξαχθούν 21-23 Μαΐου μαζί στο Athens Metropolitan Expo.

  Οι Εκθέσεις θα καλύψουν και τα 4 Halls του εκθεσιακού κέντρου και αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 350 εκθέτες και να την επισκεφθούν άνω των 18.000 εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και από όλους τους σχετικούς τομείς ενδιαφέροντος της κάθε έκθεσης.

  Επίσης, κατά την διάρκεια των εκθέσεων και συγκεκριμένα στα πλαίσια της Syskevasia 20 θα υπάρξει η ειδική θεματική ενότητα Printing η οποία θα αφορά όλες τις σχετικές εταιρείες των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων, της επιγραφής, της προβολής και της επικοινωνίας.

  Για άλλη μια φορά κατά την διάρκεια των εκθέσεων και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες θα πραγματοποιηθούν παράλληλα εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες  και ομιλίες τόσο από τους φορείς και τα μέσα επικοινωνίας που θα στηρίξουν και θα προβάλλουν τις εκθέσεις, όσο και από τις συμμετέχουσες εταιρείες που θα εκφράσουν το ενδιαφέρον.

  Επιπλέον, για 2η φορά θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων εμπορικών επισκεπτών “hosted buyers program” για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα ώστε με την βοήθεια και τον συντονισμό μας να έρθουν σε επαφή με τους υποψήφιους αγοραστές που θα ενδιαφερθούν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

  Εδώ και 35 χρόνια με συνέπεια, επαγγελματισμό και όρεξη προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για εκθέτες και επισκέπτες και το ίδιο αναμένεται να γίνει και για το 2020 ώστε να καλυφτεί και αυτό το μεγάλο εκθεσιακό γεγονός με απόλυτη επιτυχία για ακόμη μία φορά.

  Τέλος, εμείς οι Οργανωτές σας ανακοινώνουμε ότι όποια εταιρεία ενδιαφέρεται για προβολή στις εκθέσεις μας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για να λάβει το τελικό μας πρόγραμμα (έντυπα, κατόψεις κ.α) και να κλείσει εγκαίρως θέση.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για ότι χρειαστείτε στα τηλ: 210/8056205,7 fax:210/8056209,

  email
  info3ek@otenet.gr

  Websites:
  www.syskevasia-expo.gr
  www.plastica-expo.gr
  www.chem-ecolink.gr